Història

divendres, 6 d’agost del 2021

ACTIVITATS SETMANA DEL 02 al 08 D'AGOST

  Dissabte 07/08 i diumenge 08/08

Visites al Castell de Cubelles


Visites Guiades al Castell de Cubelles a través d'ARC Gestió Cultural, que es duran a terme tots els caps de setmana, al matí, de les 11.00 h. a les 14.00 h., cada hora en punt s'iniciarà una visita.

 

Les visites es realitzaran sempre en les mesures de protecció establerta. Es obligatori l'ús de la mascareta durant tot el recorregut de la visita, i cal respectar les indicacions del personal en tot moment. 



Horari
De les 11.00 h. a les 14.00 h. Cada hora en punt s'inicia la visita.


Preu
Edat de 0 a 16 anys: Gratuït
Centres educatius i professorat en general: Gratuït
Edat + de 16 anys 4 anys: 4€
Aturats, família nombrosa i família monoparental: 2€




Tots els Divendres  

Mercat dels divendres 
De 9 a 13h. a la Plaça del Mercat

Tots els dissabtes

  

Mercat d'estiu al passeig Marítim i passeig fluvial
Dissabtes tarda de 18 a 22 h.






Tots els caps de setmana:
Fira d'artesania al passeig marítim.

Totes les tardes de divendres, dissabte i diumenge.

Diumenge 08 d'agost

Ecosistemes litorals, zones dunars i aiguamolls


Visita guiada a l'espai natural de la desembocadura del riu Foix

 

El Foix ens ensenya... Aigües, plantes marines, sistema dunar i el canvi climàtic.

 

Els ecosistemes de platja estan molt lligats amb les dinàmiques dels rius, coneixerem aquests ecosistemes i explicarem la relació entre ells.

 

Els temporals que ens han afectat al llarg del temps, son un punt d’inflexió que ens porta a replantejar-nos l’activitat antròpica i els seus efectes en el canvi climàtic en litoral mediterrani.

 

La visita consisteix en una passejada per l'entorn de la desembocadura i part dels marges del riu Foix. La passejada tindrà varies parades on es faran explicacions sobre l'espai, l'ecologia i les actuacions de recuperació que s'hi duen a terme. També es dotarà a les visites de material òptic (telescopi i prismàtics) el que permetrà una experiència amb la fauna molt propera.

 

Recordeu que s'ha de realitzar inscripció per persona.

Activitat gratuïta

Activitat adreçada a adults i infants majors de 8 anys.

Recomanem portar calçat adequat, aigua, crema solar, gorra i prismàtics.




EL FOIX EN FAMILIA  (adreçat a infants i les seves famílies):



10/08/2021: Oficis del Mar_ places exhaurides
01208/2021: Petits animalons _ places exhaurides

Properament obrirem: Corriol camanegre, el rei de la platja i Invertebrats marins.


FESTA MAJOR CUBELLES 2021


Festa Major 2021

DEL 5 D'AGOST DE 2021 AL 16 D'AGOST DE 2021



A partir de divendres, 6 d'agost estaran a disposició les entrades per assistir a les actuacions i activitats incloses en la programació de la Festa Major de Cubelles, a través del portal entrapolis.com  

 

 

FESTA MAJOR 2021

Del 9 al 30 d’agost

  • A la sala d’exposicions del Centre Social Joan Roig i Piera, exposició de pintures de Pere Casanovas, autor del cartell de la Festa Major 2021.

Dimarts, 10 d’agost 

  • A les 19.00 h., a la platja, tallers de Turisme Sostenible: els oficis del Mar. Activitat en família. Es tracta d’un joc de proves, pistes i enginy ambientat en els oficis del mar que s’ha de resoldre de forma cooperativa. Cada grup tindrà un cistell on anirà guardant les diferents matèries primeres que vagi aconseguint i la informació que reuneixi sobre la confraria, costums i vida de pescadors. En el transcurs del joc els grups hauran de superar proves físiques i d’enginy.

Dimecres, 11 d’agost

  • A partir de les 11.00 h., als Jardins de Can Travé, campionat de FIFA. Inscripció prèvia.
  • A partir de les 11.00 h., als jardins de Can Travé, Exhibició de Just Dance.
  • A les 18.00 h., als Jardins de Can Travé, final del campionat de FIFA. Inscripció prèvia.
  • A les 21.30 h., als jardins de Can Travé, cinema a la fresca amb la projecció de La Boda de Rosa dirigida per Icíar Bollaín i interpretada per Candela Peña i Sergi López. Aforament limitat.

Dijous, 12 d’agost

  • De les 11.00 h. a les 13.00 h., i de les 16.00 h. a les 19.00 h., a la baixada del passeig Vilanova, supertobogan aquàtic urbà. Apte per a totes les edats. És obligatori portar mascareta durant tota l'activitat.
  • A les 19.00 h., a la platja, tallers de Turisme Sostenible: taller petits animalons. Activitat en família. Els participants podran observar i tocar diferents animals vius, com per exemple pollets, xinxilles, eriçons, conills, gats, tortugues, gripaus, granotes, dragonets, etc. Descobriran noves sensacions, se’ls explicaran les característiques principals de cada un i aprendran a respectar-los. D’aquesta forma, els i les participants se n’adonaran que un animal no és un ninot de peluix i que adoptar-ne un és una gran responsabilitat. Durada: 1h 30 minuts.
  • A les 20.00 h., als jardins de Can Travé, concert de jazz a càrrec de Duna, la combinació instrumental i l’ambivalència d’un dels components permet que piano, saxo i contrabaix puguin habitar a prop de l’estètica jazz amb un set de fang que aporta paleta sonora de caire tribal i primitiu amb un repertori de temes i versions amb arranjaments propis. Aforament limitat.
  • A les 22.30 h., als Jardins de Can Travé, concert de la Big Band The Gramophone All Stars, grup que fusiona música jamaicana amb diferents estils de música negra com el souljazz i el boogaloo entre d’altres. Aforament limitat.

 

Divendres, 13 d’agost

  • A les 19.00 h., a la pl. de la Vila, exhibició castellera a càrrec de la colla Castellers del Foix de Cubelles.
  • A les 22.00 h., al pati de l’escola Josep Andreu Charlie Rivel, espectacle d’humor Bona Gent, de Quim Masferrer. Entrades: 10,00€.

14 i 15 d’agost

  • De les 12.00 h., a les 15.00 h., en aigües de Cubelles, 50a Regata Vila de Cubelles. Organitza Club Marítim Cubelles.

Dissabte, 14 d’agost

  • A les 12.00 h., a la plaça del Castell, llançament dels dotze morterets i repic de campanes de Festa Major.
  • A les 19.00 h., al Jardins de Can Travé, pregó de Festa Major a càrrec de Manolo Millán i Cascalló. Aforament limitat.
  • A les 21.30 h., a la plaça del Mercat, exhibició de balls de les colles de foc de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles.
  • A la nit, castell de focs d’artifici.

Diumenge, 15 d’agost

  • A les 10.00h., davant de l’Oficina de Turisme, visita guiada a la desembocadura del riu Foix. Activitat adreçada a adults i infants majors de 8 anys. Recomanem portar calçat adequat, aigua, crema solar, gorra i prismàtics. Places limitades. Cal realitzar inscripció prèvia.
  • A les 10.45 h., a l’església Santa Maria de Cubelles, entrada d’ofici i missa solemne. Ofrena a la Mare de Déu dels productes dels pagesos de Cubelles.
  • Aproximadament a les 12.30 h., sortida d’ofici i, a continuació, als jardins de Can Travé, exhibició dels balls blancs de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles.
  • A les 19.00 h., al pati de l’escola Josep Andreu Charlie Rivel, concert–espectacle de Festa Major amb l’Orquestra Internacional Maravella. Aforament limitat.
  • A les 20.30 h., als Jardins de Can Travé, concert de tribut a Fito&Fitipaldis i, a continuació, grup de versions Bocamolls. Aforament limitat.
  • A les 22.30 h. al pati de l’escola Josep Andreu Charlie Rivel, concert L’evolució de la música, amb l’Orquestra Internacional Maravella. Aforament limitat.

Dilluns, 16 d’agost

  • A partir de les 20.00 h., als Jardins de Can Travé, concert de pop-rock a càrrec de Lydia Ruiz, Jazzul Power Trio i Muy Stone.
  • A les 22.30 h., a la plaça de Pere Quart, havaneres amb Port Vell.

Del 19 al 22 d’agost

  • V Festival de Novel·la Negra del Garraf Cubelles Noir. (Consultar programa específic)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada