Història

dijous, 26 de febrer de 2015

XATONADA POPULAR DE CUBELLES

La Xatonada Popular, diumenge 1 de març

www.cubelles.cat

La 14a edició de la Xatonada Popular de Cubelles arriba aquest diumenge per oferir les tradicionals degustacions de la salsa genuïna del Penedès i el Garraf, que té a Cubelles l’especificitat d’afegir pinyons a la recepta original.

Com és habitual, també se celebraran els concursos de Mestres Xatonaires adult (14a edició) i amb la col·laboració de l’Associació d’Hostaleria i Comerç de Cubelles el concurs de Mestres Xatonaires infantil (12a edició). Els certàmens entronaran als millors elaboradors locals de la salsa i la seva presentació i sabor en el conjunt del plat de xató. Les inscripcions estaran obertes fins el 27 de febrer adreçant-se a la regidoria de Turisme.

Les activitats programades per aquesta jornada es duran a terme a cavall de les places del Castell i del Centre Social, on el públic assistent podrà moure’s lliurement per veure com els mestres xatonaires elaboren els seus plats, degustar les racions de xató i truita dels restauradors locals o a les parades del mercat de pagès i artesà que hi haurà instal·lades al llarg del carrer Joan Roig i Piera.

Els restaurants locals el Racó d’en Pinilla, la Font i Cal Tala oferiran les seves racions al preu de 6€ i el tast de xató a 3€, i les degustacions de vi o cava anirà a càrrec de l’establiment Que bo. Aquesta festa gastronòmica també acollirà el 2n Concurs de Tast de Xató, en el que s’entregarà un diploma de reconeixement al restaurant que ofereixi el millor tast de Xató.

‘Xatonegem’
La novetat de l’edició de la Xatonada Popular de Cubelles d’enguany tindrà lloc també a les 12h., quan es realitzarà un taller anomenat Xatonegem, un joc-taller per descobrir els orígens del xató i els productes de temporada organitzada per la Oficina del Consumidor de Cubelles per fomentar el consum responsable. A través de 6 ingredients bàsics del xató s’aniran descobrint mitjançant la realització d'algunes proves uns consells importants per a una alimentació més sostenible. Les proves d’aquesta activitat que es realitzarà en grup seran de memòria visual, les set diferències, curses de relleus... entre d’altres.

Paral·lelament, l'Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel farà jornada de portes obertes al públic assistent a partir de les 12h. i complementàriament s’oferiran tallers de circ i maquillatge.

Podeu consultar el programa al següent enllaç:
http://www.cubelles.cat/pl255/actualitat/noticies/agenda/id492/xatonada-popular-de-cubelles.htmCap comentari:

Publica un comentari