Història

divendres, 27 de setembre del 2013

DIA MUNDIAL DEL TURISME. 27 DE SETEMBRE DE 2013

Des de la regidoria de Dinamització Econòmica i Turisme en el dia mundial del turisme es vol remarcar la importància cabdal que té aquesta activitat econòmica pel nostre municipi. Cubelles és un municipi turístic i actualment de forma
directa i indirecta el turisme amb diferència és la major font d’ingressos i el que és encara més rellevant, és dels pocs sectors que genera ocupació i que ajuda com cap altre a sortir de l’actual crisis.

La regidoria de Dinamització Econòmica i Turisme és plenament conscient d’aquesta importància estratègica i econòmica del turisme, que malauradament ha estat en ocasions menys tinguda, infravalorada o insuficientment dotada de recursos. Per aquest motiu s’està realitzant un esforç per a la promoció i difusió del nostre municipi i s’han encetat nous projectes per mancomunar esforços, dels quals sense cap mena de dubte, els més rellevant és el Penedès Marítim.

Cubelles i Cunit comparteixen una tipologia de turisme familiar, fonamentada en les segones residències. L’actual manca d’infraestructures hoteleres és una dèficit que comporta que a curt termini s’hagi d’intensificar i focalitzar la cerca de visitants al país. L’objectiu prioritari és la població aglutinada al voltant de la C-15, eix transversal que uneix la Catalunya central amb el mar. Conjuntament Cubelles i Cunit disposen d’una població permanent superior als 26.000 habitants, durant els mesos d’estius es situa per sobre de les 80.000 persones. Aquestes dades i el potencial poblacional parlen per si soles. 

Cubelles i Cunit cerquen a través del Penedès Marítim una nova projecció turística conjunta més atractiva i de qualitat, que complementi l’existent i potenciant la gastronomia i la cultura del vi i el cava, amb una clara vocació de recuperació de les arrels històriques d’aquest territori entre les vinyes i el mar, sense deixar de banda la vessant econòmica: mancomunar serveis, reduir costos i cercar inversió.

Finalment i aprofitant aquest dia donem a conèixer el nom de lapersona i fotografia guanyadora de la Campanya Turística promocional 2.0 de: “CUBELLES SOMRIU” a la foto més divertida. La persona guanyadora d’un sopar per a dues persones a un dels restaurants col·laboradors (Restaurants El Racó d’en Pinilla, Cal Tala, Stock i Mas Trader) és la Sra.
Rosana Pueyo Galino. Gràcies a totes les persones que han participat i moltes felicitats a la guanyadora.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada